welcome

TAZKIYATUNNAFS..

Katakanlah (wahai Muhammad): Wahai hamba-hambaku yang telah melampaui batas terhadap diri mereka sendiri (dengan perbuatan-perbuatan maksiat), janganlah kamu berputus asa dengan rahmat Allah, kerana sesungguhnya Allah mengampunkan segala dosa. Sesungguhnya Dialah jua yang Maha Pengampun lagi Maha Mengasihani. (Al-Zumar:53)

TRADEMARK

TRADEMARK

Tuesday, November 9, 2010

Switch On......Activating....

.......tet...tet..tet..

manual processs in safe mode...

bismillahirrahmanirrahim.....

power activated.....

huh,salam semua...
 maafkn hamba kerna hmpir sepurnama tidak berdiskusi disini...

alhmdulillah pas gak sem ni merangkap last semester bg cenfos iium..

fuih,1st week sem ni je da nk pengsan ngn projek yg datng bertubi-tubi bak peluru yg dahagakn mangsanye.(mcm novel la pulak)..

tp,hmba tetap tidak mnyalahkn semua itu kerna ia adalah amanah kita sbgai student n hmba kepada Sang Pencipta..

semua pun da tau sbnonye kn,juz nk ingtkn smula je disini...besandarkn beberapa dalil:-

Dari Abu Hurairah ra. dia berkata: “Rasulullah saw. bersabda: ‘Jalankanlah amanat yang diembankan kepadamu, dan janganlah kamu mengkhianati orang yang mengkhianatimu.’” (Abu Daud, 3535 dan Tirmizi, 1264).


Sabda Rasulullah: “Jalankanlah amanat” adalah perintah, dan perintah itu sifatnya adalah untuk mewajibkan.


 Allah swt. berfirman: Sesungguhnya Allah menyuruh kamu menyampaikan amanat kepada yang berhak menerimanya.” (An-Nisa:58).Jadi,scara x lnsung kita sharusnye memenuhi prjalanan hidup ini dgn memenuhi stiap amanah yg ada..sbg cth:-
kita dihantar oleh parent kita ke cenfos ni b kn skadar nk graduate kn,ia merupakn pakej seumur hidup yakni mndapatkn serba sedikit n sebyk ilmu berkaitn agama,agar mudah utk kita mmbuat prsediaan di alam Akhirat nti..


heh,sbut psai amanah n perjalanan hidup serg hamba ni,teringt time presentation E.D(environmental design for aed student) semalam,..


file:///F:/Users/My/Music/Desktop/DSC05296.JPG


wpun design xde ar secantik ummi kalthum(heh,tetibe),tapi i'Allah antara prinsip2 n main concept yg dgunakn amat2 menunjukkn prjalanan seorg hamba di dunia yg fana lg sementara ini..


jadi,prepare ler tok hari yg mndatang....

hel entum tuhibbul ukhra?

cube click sekali